Rotutietoa

 

Meillä kotona asuu täällä hetkellä 3 eri rotua. Tulevaisuudessa kasvatamme todennäköisesti cavalier kingcharlesinspanieleja ja ehkä cockerspanieleja. Kaikki rodut ovat erilaisia, mutta spanieleja yhdistää ihana ja avoin luonne ja iloinen olemus.  Vaikka kaikki koirat ovat erilaisia heitä yhdistää rakkaus ihmisiä ja muita eläimiä kohtaan ja lempeys. Tässä osiossa löytyy rotutietoa jokaisesta rodusta yleisesti kuin myös rotumääritelmiä ja erilaisia linkkejä rotua koskeviin sivustoihin sekä tietoa kussakin rodussa esiintyvistä perinnöllisistä sairauksista ja vioista, joita roduissa saattaa esiintyä.

 

Cavalier kingcharlesinspanieli

 

Cavalier on koirien kuninkaallinen. Cavalier on pienikokoinen ( 5-8 kg ), reipas, seurallinen, leikkisä ja erittäin fiksu koira joka viihtyy ihmisten seurassa. Cava on oikea seurakoira joka sopii ihmisille jotka haluaa viettää paljon aikaa koiransa kanssa. Rotu sopii hyvin lapsiperheille erinomaisen luonteensa ansiosta ja cavan kanssa pystyy harrastaa melkein mitä vaan. Rodun turkki on helppohoitoinen eikä siitä trimmata ollenkaan, mutta tottakai se vaatii säännöllistä pesua ja hoitoa. 

 
 
 
 
  

Cockerspanieli

 

Cockerspanieli on alun perin jalostettu metsästykseen, mutta ajan mittaan on muodostunut kolme erilaista jalostuslinjaa eli yksinväristen näyttelylinja, kirjaavien näyttelylinja ja käyttölinja. Nämä linjat ovat hyvin erilaisia ulkonäöltään mutta näyttelylinjaisiakin käytetään myös metsästykseen kun taas käyttölinjaiset eivät pärjää näyttelyissä erilaisen ulkonäön takia. Cockerspanieli on trimmattava rotu, mutta turkinhoito on huomattavasti helpompi kuin jenkeilla. Luonteeltaan rotu on ystävällinen, kaikkia rakastava, usein hyvin saalisvietteinen, mielyttämishaluinen, iloinen ja erittäin kiltti. Rotu sopii aivan mainiosti kaikkiin mahdollisiin harrastuksiin sopivan koon ja erinomaisen koulutettavuuden ansiosta. Rotu on perusterve ja pitkäikäinen. 

Cockerspanielit ry

 

Tietoa rodusta

 

Rotumääritelmä

 

Jalostuksen tavoiteohjeilma

 

Trimmausohje

 

Amerikancockerspanieli

 

Amerikancockerspanieli, eli Jenkki on yksi maailman kauneimmista roduista. Luonteeltaan jenkki on leikkisä, aktiivinen, seurallinen, erittäin miellyttämishaluinen iso koira pienessä paketissa. Jenkin turkki on erittäin kaunis, mutta vaatii säännöllistä pesua ja trimmausta. Rotu on suhteellisen terve ja pitkäikäinen. Jenki kiintyy omistajaan ja haluaisi viettää koko elämänsä vain omistajan vieressä, sen takia rotu ei sovi ihmisille jotka eivät pysty viettää paljon aikaa koiran kanssa, tai omistaa kahta koiraa jotta jenkilla olisi oma koirakaveri. 

Amerikancockerspanielit ry

 

Rotumääritelmä

 

Jalostuksen tavoiteohjelma

 

Terveys

 

Turkinhoito